#allemaalgoed

13 juni – Activiteit jonge mantelzorgers in Kesteren

Op 1 juni 2024 begint de Week van de Jonge Mantelzorger. De eerste 7 dagen van juni staan weer in het teken van jonge mantelzorgers, met als thema #MeerDanJeDenkt’. De landelijke themaweek wordt georganiseerd door de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg en is bedoeld om aandacht te vragen voor de zorgen en wensen van jonge mantelzorgers.

Opgroeien met zorgen

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die opgroeien met iemand in hun directe omgeving die zorg of ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking, psychische problemen of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een opa of oma of goede buur.

Jonge mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de lichamelijke verzorging, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van zorg. Deze kinderen en jongeren maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken.

Campagne Meer dan je denkt

‘Meer dan je denkt’ is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen. De campagne laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

Activiteiten

Door het hele land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. In de gemeente Neder-Betuwe wordt op donderdag 13 juni een leuke activiteit voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Iedereen is welkom! Zie voor meer informatie onderstaande flyer.

Bron: weekvandejongemantelzorger.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.