#allemaalgoed

Vier zaterdagen wandelen in oktober “Fresh Air Walks 2023”.

Net als voorgaande jaren worden er nu ook in de maand oktober diverse Fresh Air Walks in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe georganiseerd. Was het in andere jaren puur op het Stoppen met roken gericht, dit jaar wordt het breder getrokken en is er de oproep aan alle inwoners om in beweging te komen. Dit alles onder de noemer; Samen in beweging. 

De maand oktober wordt elk jaar omgedoopt tot Stoptober, wat zoveel betekent dat alle rokers worden opgeroepen om vanaf deze maand ook daadwerkelijk te stoppen. Veel sportverenigingen in beide gemeenten hebben de 1e stap al gezet en hun terrein voor bepaalde dagen en tijdstippen rookvrij gemaakt. Dit goede voorbeeld moet leiden tot een Rookvrije gemeente in 2030. Ligt het rokerspercentage nu nog boven het landelijk gemiddelde, o.a. middels deze Fresh Air Walks zien Buren en Neder-Betuwe een effectieve inhaalslag te maken om dit percentage te doen dalen.  

Beide gemeenten, de GGD, lokale sport- en beweeg aanbieders en Healthclub Juliën hebben de handen in een geslagen en roepen de inwoners op, om deze maand ook op te pakken als start voor een gezonde(re) leefstijl, wat o.a. betekent meer bewegen, meer op gezonde voeding letten en voldoende ontspanningsmomenten nemen. 

Elke zaterdag in oktober staan er Fresh Air wandelingen op de agenda, die telkens om 10.00 uur starten. Zo is er op elke zaterdag (7, 14, 21 en 28 oktober), telkens 1 wandeltocht

De afstand van iedere tocht is ongeveer 5 kilometer. Deelname is geheel gratis en inschrijven is niet nodig. Zie de flyer hieronder voor meer informatie!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.