#allemaalgoed

Openingen nieuwe QR-FIT beweegroutes in Neder-Betuwe. Kom, beweeg en bevorder je Gezondheid en Welzijn!

Totaal worden er drie QR-FIT routes (feestelijk) geopend. De opening van de route in Ochten staat gepland op 22 november. We verzamelen om 10.00 uur bij het Dorpshuis in Ochten (Dokter M. van Drielplein 2). In Kesteren is de opening op 29 november om 10.00 uur en verzamelen we bij Zorgcentrum Het Anker (Schenkhofstraat 11).
In Opheusden is de opening op 6 december en verzamelen we om 10.00 uur bij Fysiotherapie van Leeuwen (Dokter G. van Empelstraat 9).

Het beweegplatform QR-FIT, in samenwerking met de Gezond op eigen wijze!, kondigt vol trots de lancering aan van de gloednieuwe beweegroutes in Ochten, Kesteren en Opheusden. Deze routes combineren lichaamsbeweging met digitale interactie en belooft een unieke ervaring te bieden voor alle inwoners die op zoek zijn naar een leuke en gratis manier om actief te blijven.
Deze nieuwe beweegroutes zijn bedoeld om bewoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een laagdrempelige manier actief te blijven terwijl ze genieten van onze prachtige buitenomgeving.

De route in Ochten is 4,9 kilometer en bestaat uit een wandelpad met 10 palen, in Kesteren 2,8 kilometer met 7 palen en in Opheusden 4,3 kilometer met 10 palen. Bij elke paal kan de route worden gestart. Je kunt de oefeningen ontdekken door de QR-codes te scannen op de palen langs de route. Deze oefeningen kunnen worden uitgevoerd op drie verschillende fitheidsniveaus en wisselen elke 24uur, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Naast de reguliere oefeningen zijn er ook specifieke oefeningen voor senioren beschikbaar. De oefeningen wisselen tussen balans, kracht en mobiliteit. Door deze oefeningen te combineren met het wandelen of hardlopen van de route voldoe je automatisch aan de beweegrichtlijn die onze overheid aanraadt.

Alle enthousiaste deelnemers krijgen de kans om samen met een ervaren QR-FIT coach
de route te verkennen. Om optimaal van de route te kunnen genieten, raden we aan
om vooraf de QR-FIT app te downloaden. Iedereen is van harte welkom om deel te
nemen aan dit openingsevenement, en het beste nieuws is dat deelname helemaal
gratis is! Je kunt je aanmelden op www.qr-fit.nl/events.

Mis deze kans niet om actiever te worden, van de buitenlucht te genieten en je
gezondheid en welzijn te bevorderen. We hopen jou en je vrienden of familie aan de
start te mogen verwelkomen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.