#allemaalgoed

Vanaf 30 januari 2024 twee nieuwe groepen Solve van start in Opheusden.

Op dinsdag 30 januari 2024 starten er op locatie van Base Lifestyle in Opheusden twee nieuwe groepen Solve. Totaal is er plaats voor 20 jongeren (10 jongeren per groep).

Solve24 verbindt sport met zorg. Jongeren tussen de +/- 12 en 18 jaar zijn welkom om door middel van sport aan hun sociale vaardigheden te werken in groepen van 10. Het is een tien weeks traject waarbij we vijf verschillende thema’s behandelen en sport (Crossfit en Kickboksen) als middel inzetten om de inhoud van de thema’s bespreekbaar te kunnen maken en ervarend te leren. Geschikt voor jongeren die d.m.v. sport en spel aan thema’s willen werken als: zelfvertrouwen/doorzetten/initiatief nemen en (mentale) weerbaarheid. Elke bijeenkomst duurt 60 minuten en wordt geleid door twee ervaren jeugdhulpverleners/sportpedagogen. De methode van Solve is krachtig omdat we écht bezig zijn met sport en beweging, maar tegelijkertijd constant de link en verbinding leggen naar gedrag, sociale vaardigheden en leermomenten. Zowel binnen de groep als bij het individu. De thema’s die behandeld wordt tijdens de interventie zijn:

Successen vieren 🏆

Communiceren 💬

Samenwerken 🙌

Initiatief nemen

Uit je comfortzone stappen 🪂

We bouwen de thematiek op van positief en successen ervaren, naar durf en lef tonen door uit je comfort zone te stappen. Aansluitend op het laatste thema nodigen we de jongeren uit om de interventie af te sluiten met een eindweekend. De inhoud van deze afsluiting is voor de jongere nog een groot deel onduidelijk. Het eindweekend staat symbool voor het succesvol afronden van een periode in je leven. Opsommen van de ontwikkeling die we hebben gezien bij de groep en het individu. Hier wordt ook een inschatting gemaakt welke jongeren willen blijven sporten, en hoe wij daarbij de verbinding kunnen zoeken met de partners zoals buurtsportcoaches om de resultaten te borgen.

Link naar de website van Solve24 voor meer informatie en aanmelden voor nieuwe groepen: https://www.solve24.nl/

Voor snel meer informatie en interesse kan er rechtstreeks contact gezocht worden met instructeur Rens Vos. Dit kan via: info@solve24.nl of 06-21872734

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.