#allemaalgoed

Een krachtige, bewezen methode

Solve24 verbindt sport met zorg. Jongeren van 12 tot 18 jaar zijn welkom om door middel van sport aan hun sociale vaardigheden te werken. Het is geen therapie, maar een krachtige methode omdat je écht bezig bent met sport en beweging en tegelijkertijd de link en verbinding legt naar gedrag, sociale vaardigheden en leermomenten. Zowel binnen de groep als bij het individu.

In het tien weken durende traject staan vijf verschillende thema’s centraal. Hierbij worden crossfit en kickboksen als middel ingezet om de inhoud van deze thema’s bespreekbaar te maken en ervarend te leren. “De ene jongere heeft het zwaarder dan de andere jongere”, legt Rens Vos, eigenaar en instructeur bij Solve24 uit Opheusden uit. “Iemand kan bijvoorbeeld last van anderen hebben, in een vervelende privé-situatie zitten, meer vertrouwen in de toekomst zoeken of willen leren om meer initiatief te nemen. Wij willen hiervoor tools meegeven en gaan met crossfit en kickboksen aan de slag als preventief middel”.

Ze weten precies wat jij nodig hebt
Jesse Hilhorst (15) uit Lingemeer is een van de deelnemers en heeft het traject met succes afgerond. “Ik trainde altijd al in de sportschool, dus was al fit. Nu ben ik nóg fitter geworden. Via school, maatschappelijk werk, hoorde ik over dit traject. De belangrijkste reden voor mij om hiervoor te kiezen is omdat ik serieus met de vechtsport verder wil. Als topsporter, als instructeur of binnen defensie bijvoorbeeld. Nu dit traject is afgerond, weet ik helemaal zeker dat mijn toekomst bij de sport ligt. Ik heb niet alleen veel nieuwe kickbokstechnieken geleerd, maar ook nieuwe manieren van trainen bij crossfit. Daarnaast heb ik vooral ervaren dat ik na zo’n uur intensief sporten écht rustig word. Je maakt je hoofd leeg en weer fris. Ik voel me ook weerbaarder, omdat je dingen beter kunt handelen. Zeker als je een rotdag hebt gehad. Ik kan er gewoon álles in kwijt. De instructeurs Rens en Resmond coachen en motiveren je tussen de lessen door. Ze weten precies wat ze doen en wat jij nodig hebt. Ze doen dit echt top! Ik had me dit traject niet beter kunnen voorstellen. Als je het serieus neemt, kan het je echt verder helpen. Ik heb andere jongeren om me heen ook echt vooruit zien komen.” Rens Vos is blij met zijn woorden en vult aan: “Jesse heeft zijn rugzak bijgevuld met positieve ervaringen tijdens dit traject. Hij is meer gaan ervaren dat zijn positieve gedrag en instelling dingen zijn waar hij trots op mag zijn én mee vooruit kan. Met nog meer zelfvertrouwen en bewustzijn op naar de toekomst!’’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.