#allemaalgoed

We houden allemaal van het spelletje!

Wim Lauffer (74) tennist sinds 2010 bij Tennisvereniging De Kersenplukkers in Kesteren. Hij speelt met grote regelmaat en passie een pot tennis. Sinds 2013 organiseert hij de VMT-competitie met het doel om de oudere senioren bij elkaar te brengen in een nazomerse periode, waarin tennis van oudsher een zomersport – niet meer zo op de voorgrond staat.

VMT staat voor Vrije Mannen Tennis Competitie. Elke maandagochtend spelen zo’n 22 leden dubbelcompetitie vanaf begin oktober tot eind maart. Deze mannen hebben overdag vrije tijd beschikbaar – al dan niet wegens pensioen – en willen graag een balletje slaan.

“Het is bewezen dat bewegen een grote bijdrage levert aan je gezondheid en mentale weerbaarheid. Ik had begin vorig jaar zelf te maken met een slechte conditie en zat niet helemaal goed in mijn vel. Ik ben vervolgens gaan wandelen in combinatie met tennis. Ik voel me weer prima en kan echt veel meer. Ook heb ik weinig pijntjes en als ik al geblesseerd ben, rol ik er nu gemakkelijker doorheen. Als je ouder wordt krijg je nu eenmaal meer gebreken en door meer te bewegen kun je die mankementen beter tegengaan. Het fysiek bezig zijn is echt de basis om je mentaal beter te voelen. Je zeurt minder om dingen, je kunt meer aan. Het is belangrijk om niet achter de geraniums te gaan zitten. Kijk, we worden hier geen wereldsterren bij VMT, maar we bewegen wel lekker. We spelen gewoon een leuke pot tennis met elkaar. Het is laagdrempelig en voor elk niveau. Bij deze competitie spelen goede en minder goede tennissers partijen met en tegen elkaar. Zelf ben ik een hele middelmatige speler hoor. Iedereen is welkom, van beginner tot ervaren rot. Onlangs is er een nieuwe deelnemer aangehaakt, die al jarenlang geen racket meer in zijn handen heeft gehad. Met wat extra partijen kon hij al snel weer lekker mee ballen. We spelen wat rustiger dan in de jonge jaren en de dwang om te winnen is misschien wat minder, maar we houden allemaal van het spelletje.”

Geestelijk welzijn
“Vergeet naast het bewegen het sociale deel niet. Ouderen die alleen thuiszitten, kunnen vereenzamen. Bij mij zou dit zeker deprimerend werken. Ik ben dan ook van mening dat het nodig is om contacten levend te houden. Dus naast het fysieke aspect is geestelijk welzijn minstens zo belangrijk. We nemen op de maandagochtend, tussen twee speelronden door, een half uur pauze om gezellig samen koffie te drinken en bij te praten. Door mee te doen aan deze competitie bouw je tegelijkertijd een fijne kennissenkring op. Je spreekt dan ook weer makkelijk onderling af om met elkaar op een ander moment te gaan dubbelen. Zo blijf je bewegen en elkaar ontmoeten.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.