#allemaalgoed

Blijf in beweging tijdens de kerstvakantie met QR-FIT!

De kerstvakantie staat voor veel mensen in het teken van gezellig samenzijn en genieten van lekker eten en drinken. Het is verstandig om tussen al het lekkere eten en de gezelligheid ook dagelijks even naar buiten te gaan. Frisse neus halen en tegelijkertijd bewegen en werken aan kracht, lenigheid, coördinatie en balans. Zo blijven we fit en vitaal! In de gemeente Neder-Betuwe wordt bewegen in de buitenruimte extra gestimuleerd met QR-FIT beweegroutes.

Inmiddels liggen er vier verschillende QR-FIT beweegroutes in de gemeente Neder-Betuwe, te weten in IJzendoorn, Ochten, Kesteren en Opheusden. De routes variëren qua afstand, zo is de kortste routes iets minder dan 3 kilometer en de langste iets meer dan 5 kilometer. Op alle routes staan meerdere palen met QR-codes. Deze QR-codes kunnen gescand worden met een mobiele telefoon. Vervolgens worden er allerlei leuke en gevarieerde beweegoefeningen aangereikt. De oefeningen zijn voor alle leeftijden en fitheidsniveaus, kortom voor iedereen leuk en haalbaar om uit te voeren.

Wat heb je nodig! Trek makkelijk zittende kleding aan, zorg dat je mobiele telefoon voldoende opgeladen is, download gratis de QR-FIT app (zie meer informatie hieronder) en zoek de routes in de gemeente Neder-Betuwe. Vervolgens kunt u aan de slag en genieten van een mooie wandeling en tussendoor wat leuke beweegoefeningen om te werken aan kracht, lenigheid, coördinatie en balans.

De vier routes in Neder-Betuwe zijn in de maanden november en december in gebruik genomen en halverwege december 2023 kende de routes ruimt 300 gebruikers en waren de QR codes samen ruim 1.300 keer gescand. Steeds meer inwoners weten de QR-FIT routes in Neder-Betuwe te vinden. Probeer het eens uit in de kerstvakantie!

Meer informatie over QR-FIT:
https://qr-fit.nl/

Download de QR-FIT app:
https://qr-fit.nl/download-de-app

Meer informatie over bewegen in de buitenruimte:
https://gezondopeigenwijze.nl/meer-bewegen/buiten-activiteiten/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.