mentale gezondheid

Home » Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Lekker in je vel zitten is fijn voor je mentale gezondheid. Ons doel is om jou te ondersteunen en te inspireren bij het bevorderen van je mentale welzijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond of persoonlijke omstandigheden.

We delen handige tips en informatie over stressmanagement, ontspanningstechnieken, middelengebruik, slaap, gezonde voeding en sport en beweging. Door gezonde keuzes te maken op deze gebieden, kun je je mentaal beter voelen en stress verminderen. Maak tijd en ruimte voor goede zelfzorg. Het is belangrijk om te weten dat het oké is om erover te praten als je je wat minder goed voelt of minder lekker in je vel zit. Het delen van je gevoelens en gedachten kan een belangrijke eerste stap zijn naar het verbeteren van je mentale welzijn. Hier lees je daar meer over! Ontdek handige suggesties en advies om zelf actief te werken aan het voorkomen van problemen en om gezond te leven.

Altijd een tip voor mentale gezondheid die bij jou past

Fitter worden begint al bij een kleine verandering.
Benieuwd welke tip bij jou past?

Meer tips voor een mentale gezondheid

Heb je vragen over alcohol, roken drugs of gamen? Op de sites www.alcoholinfo.nl , www.rokeninfo.nl , www.drugsinfo.nl of www.gameninfo.nl is veel informatie te vinden.
Maak je je soms zorgen over je kind, kijk dan op www.helderopvoeden.nl voor tips.
Zoek je andere informatie of wil je even overleggen met een deskundige, kijk op www.iriszorg.nl. Bel naar 088 – 6061600, optie 1 en vraag naar preventie. Of mail naar preventie@iriszorg.nl.

Een goede nachtrust draagt bij aan een goede mentale gezondheid. Op de website www.slaapoefentherapie.nl vind je uitgebreide informatie over verschillende slaapproblemen, waaronder moeilijk in slaap vallen, niet kunnen doorslapen, nachtelijk zweten, vroeg wakker worden, slaapproblemen bij kinderen etc. De website geeft praktische tips en oefeningen om je te helpen bij het aanpakken van slaapproblemen.

Op de website www.gezondeschool.nl staat informatie voor onderwijsprofessionals van basisschool tot en met het MBO. Met deze methodiek helpt de school hun leerlingen een gezonde leefstijl meer eigen te maken. Thema’s zijn onder andere: bewegen, mediawijsheid, relaties en seksualiteit, voeding en welbevinden. Voor begeleiding en adviezen kun je contact opnemen met een Gezonde School Adviseur van de GGD Gelderland Zuid.
Het programma Helder Op School kan ingezet worden om problemen met genotmiddelengebruik te voorkomen. Met aandacht voor beleid en regels, lessen voor leerlingen, informatie voor ouders en het oppakken van signalen zet de school een preventief klimaat neer. Dit programma wordt begeleid door IrisZorg Preventie. Bel voor meer informatie naar 088 – 6061600, optie 1 en vraag naar preventie. Of mail naar preventie@iriszorg.nl.

Mentale gezondheid

Eigen initiatieven

Daarnaast staan we open voor jouw eigen initiatieven en ideeën op het gebied van mentale gezondheid. Heb je suggesties voor workshops, groepssessies of andere activiteiten die het welzijn van de inwoners bevorderen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.