Meer bewegen

Home » Meer bewegen

Meer bewegen

Sport en bewegen vormen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Bij Gezond op eigen wijze streven we ernaar om jou te inspireren en ondersteunen om meer in beweging te komen, ongeacht je leeftijd, conditie of ervaring.

Of je nu liefhebber bent van een rustige wandeling, graag traint in de sportschool of met je vrienden bij de sportvereniging, Gezond op eigen wijze presenteert een overzicht van het beweegaanbod in de gemeente Neder-Betuwe. Daardoor kun je gemakkelijk ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er beschikbaar zijn.

Bekijk het beweegaanbod voor peuters, jeugd, jongeren, senioren, aangepast sporten of bewegen in de buitenruimte.

Staat jouw aanbod er nog niet tussen? Meld het ons dan zodat we een zo compleet mogelijk overzicht krijgen van het sport- en beweegaanbod in Neder-Betuwe.

Of heb je een idee voor een sportactiviteit, een gezamenlijke wandelgroep of een speciaal beweegprogramma? Meld het bij ons, dan kunnen we kijken welke ondersteuning we je hierbij kunnen bieden. We staan open voor jouw suggesties en samen kunnen we een breed sport- en beweegaanbod aanbieden. Jouw initiatief kan anderen inspireren om in beweging te komen en een positieve impact hebben.

Neem contact op

Hoe vaak kom jij in beweging? Of ben je fit genoeg voor je leeftijd? Doe de beweegtest en check hoe het ervoor staat met jouw beweeggedrag.

Doe de beweegtest
Meer bewegen

Eigen initiatieven

Heb je een idee voor een sportactiviteit, een gezamenlijke wandelgroep of een speciaal beweegprogramma? Meld het dan bij ons aan! We staan open voor jouw suggesties en samen kunnen we een breed sport- en beweegaanbod aanbieden. Jouw initiatief kan anderen inspireren om in beweging te komen en een positieve impact hebben op de gemeente.

Beweegrichtlijnen

Op de website www.kenniscentrumsportenbewegen.nl kun je informatie vinden over de beweegrichtlijnen en waarom voldoende bewegen belangrijk is voor je fysieke en mentale gezondheid. Uit cijfers van 2021 blijkt dat we gemiddeld meer dan 9 uur per dag zittend doorbrengen, en dat is niet zo goed voor ons. Daarom adviseren de beweegrichtlijnen om minder te zitten en meer te bewegen. Helaas voldoet maar 44,3% van de Nederlanders van vier jaar en ouder in 2022 aan deze richtlijnen. Bekijk de website van kenniscentrumsportenbewegen.nl om de beweegrichtlijnen te zien en ontdek hoe je een gezondere leefstijl kunt bereiken door meer te bewegen en minder te zitten.

Belang van bewegen

De website allesoversport.nl geeft informatie en inzichten over de voordelen van sporten en bewegen. Zij geven tien motiverende redenen waarom sporten en bewegen essentieel zijn voor een gezonde leefstijl. Het gaat onder andere over hoe sporten je lichaam gezond houdt, je mentale kracht versterkt, je sociale contacten verbetert, je stress vermindert en je meer plezier en energie geeft.

Op npokennis.nl krijg je informatie en tips over hoe je een gezonde leefstijl kunt hebben. Ze behandelen verschillende onderwerpen, zoals eten, bewegen, slaap, omgaan met stress en mentaal welzijn. Ze geven praktische tips en advies om positieve stappen te nemen richting een gezondere leefstijl.

Op de pagina “Beweging en sport” van Kernpunt Neder-Betuwe kun je informatie vinden over waarom beweging en sport zo belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl. Je kunt leren waarom regelmatig bewegen goed is voor je gezondheid en hoe je dit gemakkelijk kunt doen. Ook krijg je handige tips en suggesties voor verschillende manieren om actief te zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.