Buiten activiteiten

Home » Meer bewegen » Buiten activiteiten

Buiten activiteiten

Ontdek hoe fijn het is om buiten te bewegen met verschillende activiteiten, het hele jaar door! Of het nu zomer of winter is, buiten activiteiten kunnen altijd.

Ontdek de verschillende beweegmogelijkheden en activiteiten in de buitenruimte van Neder-Betuwe. Of je nu kiest voor een wandeling, fietstocht, joggen, of andere buitenactiviteiten, de mogelijkheden om buiten te bewegen zijn eindeloos. Vergeet niet om te genieten van de frisse lucht, de rustgevende geluiden en de positieve effecten op je fysieke en mentale welzijn.

Beweegaanbod buiten activiteiten

Fitter worden begint al bij een kleine verandering. Ontdek de verschillende buiten activiteiten in Gemeente Neder-Betuwe.

Dé beweegmogelijkheid voor iedereen! In de kernen Ochten, Echteld, IJzendoorn, Kesteren en Opheusden zijn 2.0-2.5 km lange Beweegroutes uitgezet die toegankelijk zijn voor iedereen. QR-FIT is een nieuw concept buitenactiviteit om bewegen laagdrempelig, voor een ieder die in beweging wenst te komen, in te zetten. Het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon met internet. Op elke route staan 8 bordjes met een QR-code uitgezet. Bij het scannen van een QR-code word je doorverwezen naar een conditionele- of spierversterkende oefening. Vervolgens selecteer je het fitheidsniveau (beginner, gemiddeld en gevorderd) en kan je d.m.v. een instructievideo de oefening bekijken. De oefeningen achter de QR-codes rouleren eens per 24-uur waardoor elke dag een unieke beweegervaring is. Wandel of ren, scan en train!

Voetbalkooi Opheusden:
Vuurdoornstraat (sporthal de Biezenwei) Opheusden
Voetbalkooi Ochten:
Schoolstraat 1 (via het parkeerterrein bij van de houtkoperschool bereikbaar)
Skate-ramp IJzendoorn:
Keizerstraat 102 (parkeerterrein VV Uchta)

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland zijn dit activiteiten om genoeg te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Geniet buiten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen we bij te dragen aan de in stand houding en verbetering van een mooi landschap.

Marspad (Kesteren): 
https://klompenpaden.nl/klompenpad/marspad/

Heuzespad (Opheusden): 
https://klompenpaden.nl/klompenpad/heuzesepad/

Batouwepad (lienden): 
https://klompenpaden.nl/klompenpad/batouwepad/

Of bekijk de verschillende paden is via de app van de klompen paden:

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.knowlogy.jimbo.klompenpaden&pli=1

https://apps.apple.com/app/id558475645

Wandel en fiets routes:
Neder-Betuwe heeft een prachtig rivierlandschap met mooie vergezichten, kronkelende dijken en monumenten, dat zich bij uitstek prima leent voor fietsen, wandelen en struinen. Elk seizoen is weer verrassend anders.

Wilt u een melding doen over eventuele schade aan bordjes e.d. die u onderweg tegenkomt? Geef het door aan Uit®waarde. De medewerkers zijn u dankbaar!

Fietsen
Naast verschillende kant-en-klare themaroutes, zoals de Midden-Betuweroute, Betuwse Bloesem, Kersenroute Betuwe of de Landelijke Fietsroute Midden-Nederlandroute, bestaat de mogelijkheid om zelf een fietsroute te plannen via het fietsknooppuntensysteem.
In Neder-Betuwe is ook een FietStop bij het Veerhuis, Veerweg 1 in Opheusden. Dat is een servicelocatie, voor bijvoorbeeld gratis parkeren van de auto, iets eten en drinken, de elektrische fiets opladen of zelf kleine reparaties uitvoeren.

Voor meer informatie over bestaande routes en het fietsknooppuntensysteem, kunt u o.a. kijken op de volgende websites:

Struinen
Struinen is eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna. De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.

Het is mogelijk om via vijf routes langs de Waal te struinen vanaf Slot Loevestein tot aan Beuningen en van Slijk-Ewijk tot Fort Vuren.

Door onze gemeente lopen twee struinroutes langs de Waal.

  • Traject A loopt van Dodewaard/Druten naar Beuningen / Slijk-Ewijk.
  • Traject B van Dodewaard / Druten naar Tiel / Wamel.

Voor meer informatie over buiten activiteiten kunt u een kijkje nemen op de website van Uit®waarde

Buiten activiteiten

Beleef zelf een buitenactiviteit

Meer bewegen is gezond. Je voelt je fitter, slaapt beter en verbetert je conditie En meer bewegen, kan op ontelbare manieren. Door niet de lift maar vaker de trap te pakken, of ga naar buiten voor een activiteit of praat lekker bij tijdens een wandelingetje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.