Home » Voor wie? » (Sport)verenigingen

(Sport)verenigingen

Gezond op eigen wijze stimuleert (sport)verenigingen om een gezonde en actieve omgeving te creëren voor hun leden en bezoekers. Als vereniging kun je ook zelf ideeën en voorstellen inbrengen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van jullie leden.

De Sportverenigingscoach vervult een loketfunctie voor sportverenigingen bij vraagstukken op het gebied van beleid, financiën & subsidies, vitaliteit, accommodatieproblematiek, verduurzaming, enzovoort. Daarnaast is de Sportverenigingscoach verantwoordelijk voor het organiseren van themabijeenkomsten op basis van behoefte en belangstelling. Ook wordt er opvolging gegeven aan de verenigingsscan om een algemeen beeld te krijgen van de vitaliteit en toekomstbestendigheid van sportverenigingen. In de rol van Sportverenigingscoach is er contact met de Buurtsportcoaches en de Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe, met als doel de afstand tussen georganiseerde sport en gemeente te verkleinen.

Ondersteuning Sportverenigingen

Vanuit de Sportagenda 2023, het landelijk Sportakkoord en Rabo Clubsupport zijn er voor sportverenigingen de nodige services beschikbaar die clubs efficiënte en kwalitatief goede ondersteuning bieden en helpen om sterker en toekomstbestendiger te worden

Hierbij kan gedacht worden aan opleidingen, workshops, masterclasses en procesbegeleiding. Voor trainer-coaches, bestuurders, hulp bij vraagstukken rondom vrijwilligersbeleid of ledenbinding en aan thema’s als duurzame sportaccommodatie, sportclub klaar voor de toekomst, ledenbinding, communicatie, maatschappelijk verantwoorde betrokkenheid, sociaal veilige sportomgeving, sportiviteit en respect, inclusief & diversiteit en gezonde sportomgeving.

Voor het aanvragen van deze services heeft NOC*NSF een portal ingericht. Aanvragen van sportverenigingen uit de gemeente Neder-Betuwe lopen via de sportverenigingscoach die ook toegang heeft tot dit portal. Voor aanvragen of bij vragen kan contact opgenomen worden met Johan van Kouterik via het mailadres sportloket@sportbureaubetuwe.nl. Hij is Sportverenigingscoach in gemeente Neder-Betuwe.  

“Als Sportverenigingscoach bied ik ondersteuning aan sportverenigingen en verklein ik de afstand tussen georganiseerde sport en de gemeente.”

Johan van Kouterik

Functie: Sportverenigingscoach

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.