Slapeloosheid

Home » Slapeloosheid

Slapeloosheid

Slapeloosheid is meer dan alleen een paar nachten slecht slapen. Het is een slaapstoornis die er voor zorgt dat in slaap vallen of doorslapen moeilijk maakt. Het beïnvloedt je leven.  Je kunt moe en prikkelbaar zijn, je concentratie lijdt eronder. Gelukkig zijn er manieren om dit aan te pakken!

De website www.slaapoefentherapie.nl vind je waardevolle informatie over diverse slaapproblemen. Of het nu gaat om slapeloosheid, nachtelijk zweten, vroeg wakker worden of slaapproblemen bij kinderen. Deze website biedt speciaal samengestelde, praktische tips en effectieve oefeningen die jou kunnen ondersteunen bij het succesvol aanpakken van jouw slaapproblemen.

Tips bij slapeloosheid:

  • Regelmaat helpt: Probeer op vaste tijden te slapen, ook in het weekend. Zo raakt je lichaam gewend aan een ritme.
  • Fijne slaapplek: Zorg voor een rustige en comfortabele slaapkamer, donker en stil. Dit helpt je beter te slapen.
  • Minder cafeïne en schermen: Beperk koffie en schermtijd voor het slapengaan, dit verstoort je slaap.
  • Ontspan voor bedtijd: Probeer rustgevende oefeningen zoals meditatie. Zo slaap je beter.
  • Bewegen helpt: Doe regelmatig oefeningen, maar niet vlak voor het slapengaan.
Slapeloosheid

Hulp en steun

Soms is professionele hulp nodig. Vind je slapeloosheid moeilijk te overwinnen? Praat dan met je huisarts of een slaapspecialist. Zij kunnen je helpen de oorzaken te vinden en een behandeling voor te stellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.