Verslavingen

Home » Verslavingen

Verslavingen

Verslavingen zijn complexe problemen die mensen van alle achtergronden kunnen raken. Of het nu gaat om verslaving aan alcohol, drugs, gokken, of andere patronen, het kan een negatieve impact hebben op je gezondheid en welzijn. We begrijpen dat het omgaan met verslavingen gevoelig is. Het is daarom belangrijk om te weten op welke plekken je binnen Gemeente Neder-Betuwe terecht kan.  

Bij www.trimbos.nl ontdek je waardevolle inzichten over geestelijke gezondheid en verslavingsproblemen, waaronder roken, alcohol, gamen en gokken. Of je nu persoonlijk met een uitdaging op het gebied van geestelijke gezondheid te maken hebt of iemand in je omgeving met bijvoorbeeld een verslaving wilt helpen, deze website biedt essentiële informatie en praktische tips om je te ondersteunen.

Tips tegen verslavingen

  • Erkenning en acceptatie: Het erkennen van een verslavingsprobleem is de eerste stap naar herstel. Accepteer dat je hulp nodig hebt en wees niet te streng voor jezelf. Iedereen verdient een kans op verandering.
  • Zoek professionele hulp: Het is moedig om hulp te vragen en er zijn verschillende instanties beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg. Praat met je huisarts of zoek naar gespecialiseerde hulpverleners en organisaties.
  • Stel realistische doelen: Herstel is een proces dat tijd en toewijding vergt. Stel realistische doelen en vier elke vooruitgang, hoe klein ook.
  • Omring je met steun: Zoek steun bij vrienden, familie of steungroepen. Samen sta je sterker en kun je ervaringen delen.
  • Gezonde leefstijl: Richt je op gezonde gewoonten, zoals gezond eten, voldoende beweging en het beoefenen van ontspanningstechnieken om stress te verminderen.

Hulp en steun

Het vinden van de juiste hulp is essentieel voor herstel. Gezond op eigen wijze helpt je aan de hand van nuttige tips en artikelen. Daarnaast verwijzen we je naar plekken en instanties die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.