#allemaalgoed

Een gezonde start van de dag met een gezond ontbijt!

Op basisschool het Palet in Opheusden kunnen kinderen sinds dit schooljaar lid worden van de Breakfast Club.

Twee keer per week komen verschillende leerlingen om 8.00 naar school om gezellig samen te eten. Dat is goed voor de aandacht en energie, gezond en het is natuurlijk gewoon gezellig. Donderdag 12 oktober was het extra feest bij de Breakfast Club en mocht wethouder Marien Klein ook voor een dag lid worden. Omdat het Kinderboekenweek is, kregen de kinderen een mooi verhaal voorgelezen.

De school heeft extra geld van de overheid gekregen om alle kinderen op school te laten ontbijten. Op Het Palet komen 20 kinderen twee keer per week een half uur eerder naar school om aan gezellig gedekte tafels met elkaar te eten. Na de herfstvakantie kunnen kinderen drie keer per week op school ontbijten. “Het ontbijt is een belangrijke maaltijd”, zegt directeur Caroline Duprée. Voor een aantal ouders schiet het er om verschillende redenen vaak bij in. Het is mooi dat wij dit nu als school kunnen bieden. We zien dat de kinderen ervan genieten. Al was het voor sommigen wel even wennen aan de volkoren boterhammen.”

Meer informatie over subsidie voor schoolmaaltijden is te vinden via: https://www.gezondeschool.nl/nieuws/subsidie-schoolmaaltijden-kans-gezonde-duurzame-maaltijden

Meer informatie over de Kinderboekenweek is te vinden via: https://www.kinderboeken.nl/inspiratie/kinderboekenweek/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.