#allemaalgoed

Spelletjes, zingen, eten en bewegen op ‘Dag van de Ouderen’ in Kesteren.

Zaterdagmiddag 7 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur was het gezellig in Ons dorpshuis in Kesteren. Voor de 15de keer werd de ‘Dag van de Ouderen’ door de SWAN georganiseerd. Ongeveer 150 senioren uit Neder-Betuwe genoten zichtbaar van een gezellige en veelzijdige middag.

Het programma bestond deze middag traditioneel gezien uit samen zingen, naar live muziek luisteren, een verloting van mooie prijzen en gezellig een hapje en drankje nuttigen. JOGG regisseur Joris Maier en buurtsportcoach Roy van Roekel waren deze middag aanwezig om aan het einde van de middag alle senioren kennis te laten maken met ‘Gezond op eigen wijze’ en samen laagdrempelig te bewegen.

Als beweegactiviteit is gekozen om samen oefeningen te doen met een knijpbal en hiermee te werken aan bewegelijkheid en spierversterking van armen, polsen, handen en vingers. Alle senioren mochten de knijpbal mee naar huis nemen en kunnen op deze manier thuis verder oefenen. Ieder op zijn/haar eigen manier! Naast de knijpbal kregen alle senioren ook een beweegposter mee naar huis. Betreft een poster vol inspirerende spier- en botversterkende oefeningen. Hopelijk dragen de oefeningen bij aan vitaal, gezond en gelukkiger ouder worden in de gemeente Neder-Betuwe.

De Dag van de Ouderen wordt jaarlijks gesponsord door lokale ondernemers als o.a. supermarkt PLUS, De Verschzaak en Geurts conservenfabriek. Deze editie zorgde ‘Gezond op eigen wijze’ voor sponsoring van knijpballen en beweegposters en Fruity Line voor een lekkere en gezonde smoothie! Dank aan alle betrokkenen we kijken al uit naar editie 2024!

Meer foto’s van deze gezellige middag zijn te vinden via:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.