#allemaalgoed

Jongeren behalen met succes Solve- certificaat!

Na het doorlopen van het 10-weekse Solve programma was het voor de deelnemende jongeren tijd voor het afsluitende eindweekend van Solve. Dit eindweekend stond in het teken van terugkijken en hetgeen wat geleerd is de afgelopen weken in de praktijk brengen.

Na 10 weken intensief te hebben gewerkt aan sociale en mentale vaardigheden door middel van sport, hebben 14 jongeren afgelopen weekend (1 en 2 december) het Solve traject afgesloten. Voor veel jongeren was het 24-uur durende eindweekend een nieuwe en spannende ervaring. Nog één keer met elkaar op een leuke manier de thema’s herhalen die we de afgelopen 10 weken doorlopen hebben in het Gerard van Slobbehuis als uitvalsbasis. In de bossen van het Brabantse Bosschenhoofd, ver weg van de bekende plekken in Neder-Betuwe, trapten de jongeren hun weekend af met het eten van een zelfbereide maaltijd. Niet wetende wat er precies zou gaan gebeuren, gingen de jongeren een avondprogramma tegemoet. Het avondprogramma bestond uit verschillende samenwerkings- en teambuildingsopdrachten in het bijbehorende bosgebied. Een spannende, maar zeker ook leuke start waarin communicatie en samenwerking centraal stond.

De tweede dag begon vroeg, en stond in het teken van sport. Thema’s als doorzetten, uit je comfort zone stappen en initiatief nemen komen aan bod in een zwaar fysiek buiten- en binnenprogramma. Een Crossfit training sportmateriaal waar jongeren met elkaar lieten zien dat ze mentale hardheid en doorzettingsvermogen hebben ontwikkeld tijdens het traject. De ochtend werd afgesloten met een uitgebreide kickbokstraining. De jongeren bouwde tijdens de les op met verschillende combinaties van stoot en trapoefeningen, waarin vooral overtuiging belangrijk was. De overtuiging was belangrijk omdat de les afgesloten werd met een moment van sparren op het lichaam. Dit wil zeggen dat jongeren (als ze dit wilde) de kans kregen om uit hun comfortzone te stappen en met elkaar ‘de ring’ in te stappen. Assertiviteit, beheersing van emoties en respect werden op die manier nog één keer samen gebracht. Iets wat voor veel gevoel van trots, overwinning en zelfvertrouwen opleverden, zo gaven jongeren aan na de activiteit afsluiting.

Na inspanning was het tijd voor ontspanning en plezier. De laatste activiteit van het eindweekend was Archery Tag. Jongeren speelden in teams tegen elkaar met bogen en pijlen van schuim. Het bos werd omgetoverd tot speelveld, en zo werd het actieve deel van het weekend afgesloten met een glimlach.

Al deze ervaringen, inzichten en successen hebben we als groep gezamenlijk besproken ter afsluiting van het weekend. Dit moment van succesvolle afronding werd bekroond met het SOLVE-certificaat en een persoonlijke videoboodschap van ouder(s) voor de jongeren. Ouder(s) konden in een persoonlijk bericht spreken tot hun zoon/dochter over het feit dat ze dit programma succesvol hebben afgerond.  Bijna alle jongeren gaven na afronding aan de positieve vibe van sporten en zelfontwikkeling door te willen zetten.

Nu is het tijd voor evaluatie en voorbereiding op de volgende lichting in januari 2024.

Interesse in deelname aan de interventie SOLVE? Mail naar: info@solve24.nl of bel met Rens Vos via: 0618724175


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.