#allemaalgoed

Succesvolle interventie SOLVE start begin 2024 weer met minimaal 2 nieuwe groepen!

Op dinsdag 12 september 2023 jl. is de sport- en beweeginterventie ‘SOLVE’ in Opheusden gestart voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit de gemeente Neder-Betuwe . Er was ruimte voor 20 jongeren en de twee groepen van 10 zaten relatief snel vol! Wegens succes kan gemeld worden dat vanaf 30 januari 2024 weer nieuwe groepen SOLVE starten!

Solve24 verbindt sport met zorg. Jongeren tussen de +/- 12 en 18 zijn welkom om door middel van sport aan hun sociale vaardigheden te werken in groepen van 10. Het is een tien weeks traject waarbij we vijf verschillende thema’s behandelen en sport (Crossfit en Kickboksen) als middel inzetten om de inhoud van de thema’s bespreekbaar te kunnen maken en ervarend te leren. Geschikt voor jongeren die d.m.v. sport en spel aan thema’s willen werken als: zelfvertrouwen/doorzetten/initiatief nemen en (mentale) weerbaarheid. Elke bijeenkomst duurt 60 minuten en wordt geleid door twee ervaren jeugdhulpverleners/sportpedagogen.

De methode van Solve is krachtig omdat we écht bezig zijn met sport en beweging, maar tegelijkertijd constant de link en verbinding leggen naar gedrag, sociale vaardigheden en leermomenten. Zowel binnen de groep als bij het individu. De thema’s die behandeld wordt tijdens de interventie zijn:

Successen vieren 🏆

Communiceren 💬

Samenwerken 🙌

Initiatief nemen

Uit je comfortzone stappen 🪂

We bouwen de thematiek op van positief en successen ervaren, naar durf en lef tonen door uit je comfort zone te stappen. Aansluitend op het laatste thema nodigen we de jongeren uit om de interventie af te sluiten met een eindweekend. De inhoud van deze afsluiting is voor de jongere nog een groot deel onduidelijk. Het eindweekend staat symbool voor het succesvol afronden van een periode in je leven. Opsommen van de ontwikkeling die we hebben gezien bij de groep en het individu. Hier wordt ook een inschatting gemaakt welke jongeren willen blijven sporten, en hoe wij daarbij de verbinding kunnen zoeken met de partners zoals buurtsport om de resultaten te borgen.

Tijdens uitvoering van de interventie wordt rekening houden met wensen/behoeften vanuit de doelgroep. Zo wordt er rekening gehouden met geloofsovertuiging en zullen er geen activiteiten op zondag plaatsvinden en houden we rekening met voorkeuren voor muziek en taalgebruik. Iedereen moet zich welkom kunnen voelen bij SOLVE.

Op dit moment zijn er nog geen kosten aan de interventie SOLVE verbonden. De gemeente Neder-Betuwe financiert de interventie en zoekt naar manier om de interventie lokaal te borgen.

Interesse in deelname aan de interventie SOLVE? Mail naar: info@solve24.nl of bel met Rens Vos via: 0618724175

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.