#allemaalgoed

Regiobijeenkomst lokale aanspreekpunten Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Donderdagmiddag 5 oktober vond op locatie van sv DFS in Opheusden een regionale bijeenkomst van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland plaats. Lokale aanspreekpunten kwamen uit alle hoeken van provincie Gelderland naar Opheusden om kennis en ervaring uit te wisselen.

De bijeenkomst heeft plaatsgevonden op locatie van sv DFS Opheusden. DFS Opheusden heeft een voetbal en gymnastiekafdeling en is een belangrijke lokale sport- en beweegaanbieder in de gemeente Neder-Betuwe. Toe lokaal aanspreekpunt Joris Maier een locatie voor deze bijeenkomst aan mocht dragen, hoefde hij niet lang na te denken. De locatie van sv DFS leent zich perfect voor een dergelijke bijeenkomst waarbij er naast een plenair en informeel gedeelte ruimte is om op één van de velden een balletje te trappen.

De samenwerking tussen sv DFS en Kindpakket Neder-Betuwe is prettig, er zijn korte lijnen tussen de vereniging en lokaal aanspreekpunt Joris Maier. Op dit moment zijn zo’n 30 kinderen uit Neder-Betuwe lid van sv DFS met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ieder kind moet mee kunnen doen, ook als thuis onverhoopt (tijdelijk) weinig financiële middelen zijn. Op dit moment worden jaarlijks zo’n 150 kinderen in Neder-Betuwe geholpen met vergoedingen vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Naast de Jeugdfonds Sport & Cultuur regeling, zijn er meer regelingen binnen Kindpakket Neder-Betuwe. Meer informatie over Kindpakket Neder-Betuwe is te vinden via: https://www.nederbetuwe.nl/zorg-welzijn-en-inkomen/kindpakket-neder-betuwe

Interesse of vragen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur of andere regelingen uit Kindpakket Neder-Betuwe? Mail naar: kindpakket@nederbetuwe.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.