#allemaalgoed

Bewoners van zorgcentrum Anker kunnen door hun oude woonomgevingen fietsen. Herinneringen ophalen en tegelijkertijd werken aan bewegen en vitaliteit!

Bewoners van zorgcentrum Anker in Kesteren kunnen virtuele fietsritten maken. Met een hometrainer die is aangesloten op een groot tv-scherm komen de ouderen en dementerenden op plaatsen waar ze vroeger graag kwamen of altijd nog eens naartoe wilden. In 2021 is het eerste fietslabyrint aangeschaft en wegens succes is er in november 2023 een tweede fietslabyrint bijgekomen!

In het voorjaar van 2021 is het eerste fietslabyrint door zorgcentrum Anker aangeschaft. Financiële middelen zijn destijds verzameld door een eigen statiegeldflessenactie te organiseren en vanuit budget van het Lokaal Akkoord van Gezond op eigen wijze! Het fietslabyrint is populair onder de bewoners en rouleert langs verschillende afdelingen. Op een gegeven moment werd duidelijk dat de bewoners van Zorgcentrum Anker behoefte hadden aan een 2de fietslabyrint. Stichting Ankervrienden heeft inspanningen verricht om een 2de fietslabyrint mogelijk te maken.

De Stichting Ankervrienden heeft in november 2023 jl. protestants christelijk zorgcentrum Anker, en vooral haar inwoners, verblijd met een fietslabyrint. Het is de bedoeling dat bewoners laagdrempelig in beweging kunnen blijven, maar het is bovenal ook een sociale bezigheid die niet weersafhankelijk is. De bewoners krijgen de de mogelijkheid om Kesteren al fietsend te verkennen op een hometrainer, in hun eigen tempo. Het bevorderen van fysieke vitaliteit, gecombineerd met een digitale herbeleving van de dorpen in Neder-Betuwe, staat centraal bij het nieuwe fietslabyrint.

Meer informatie over Stichting Ankervriend: http://www.ankervrienden.nl
Meer informatie over zorgcentrum Anker: http://www.ankerzorg.nl
Meer informatie over een fietslabyrint: http://www.fietslabyrint.nl
Meer informatie over uitvoeringsbudget Lokaal Akkoord Gezond op eigen wijze!: https://gezondopeigenwijze.nl/over-ons/uitvoeringsbudget-lokaal-akkoord/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.