#allemaalgoed

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ช๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐˜€๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐—˜๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ถ๐˜€ ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜€
๐Ÿฎ๐Ÿด ๐—ผ๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป!

Het Wijenburgsepad is het vijfde Klompenpad in Neder-Betuwe, na het Marspad Kesteren, Hiensepad Dodewaard, Heuzesepad Opheusden en Uchtapad Ochten. In de provincies Gelderland en Utrecht is het de 155ste.

Elf kilometer gaat dit pad langs interessante plekken zoals kasteel Wijenburg, voormalig dijkgehucht Ooij en eeuwenoude overblijfselen van dijkdoorbraken. Bij de opening waren er veel lovende woorden van de wethouders Herma van Dijkhuizen en Stefan van Someren voor al het werk dat de enthousiaste vrijwilligers hebben verzet en voor de medewerking van de grondeigenaren. Dat alles onder de bezielende leiding van mensen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Wim Huijser, redacteur van het nieuwste Klompenpadboek, vertelde over de totstandkoming van het pad waarna onder aanvoering van een Laatmiddeleeuwse muzikant de eerste kilometers werden gelopen.

Meer weten? Kijk op de Klompenpaden-app of op www.klompenpaden.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.