#allemaalgoed

AED-cursus voor verenigingen met bijdrage vanuit Gezond op eigen wijze!

EHBO en Medical Life Support
De Sport- en Beweegkoepel heeft van tevoren informatie gevraagd bij plaatselijke EHBO-verenigingen en Medicall Life Support in Kesteren. Deze organisatie verzorgde al trainingen binnen de verenigingen. Ook de deelnemers die zich via de Sport- en Beweegkoepel hadden aangemeld volgden de training hier.

Levens redden
Er was veel animo voor de cursussen. Maar liefst 39 leden van DOVOL, Dijkrunners en Sethone uit Dodewaard, IJsclub Eendracht 68 uit Eldik, VOLO uit Echteld, IJsclub de Hoeken uit IJzendoorn en de Korfbalvereniging uit Kesteren deden mee. Er werd zelfs een extra avond gehouden. “De cursus is uiteraard niet alleen tijdens het sporten te gebruiken. Op veel plekken hangen tegenwoordig AED-apparaten. Het is mooi dat steeds meer mensen weten hoe ze die moeten gebruiken en hiermee levens kunnen redden”, aldus het bestuur van de Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe.

Ook een bijdrage via Gezond op eigen wijze aanvragen?
Heeft u een goed idee of wilt u activiteiten organiseren die passen bij de doelen van Gezond op eigen wijze? Hiervoor is vanuit het programma geld beschikbaar. U kunt ook subsidie aanvragen voor iets blijvends. Meer informatie over Gezond op eigen wijze en het aanvragen van een bijdrage is te vinden op: https://gezondopeigenwijze.nl/over-ons/uitvoeringsbudget-lokaal-akkoord/

Meer informatie over Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe:
https://www.sport-beweegkoepel-nederbetuwe.nl/index.php/contact

Meer informatie over Medical Life Support:
https://www.medicalllifesupport.nl/

Meer informatie over AED en reanimatie trainingen:
https://www.hartstichting.nl/help-mee-met-tijd/reanimatie/leer-reanimeren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.