#allemaalgoed

Shorttracker Stan Rijksen krijgt het jeugdlintje Neder-Betuwe

Stan Rijksen uit IJzendoorn ontving maandagavond 8 januari 2024 het Jeugdlintje Neder-Betuwe voor zijn prestaties als shorttracker. Burgemeester Jan Kottelenberg reikte deze aan hem uit tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Opheusden
 
Stan (19) is een talentvolle shorttracker met de NOC*NSF-status Nationaal Talent. Hij behoort in zijn leeftijdscategorie tot de top drie van Nederland. Hij traint sinds mei 2020 bij ‘KNSB Talent Midden-Oost’ in Utrecht, voorheen Jong Oranje.

Successen
In november en december behaalde Stan drie medailles tijdens de eerste twee World Cups Junioren in Leeuwarden. Zilver op de 1000 meter. Zilver met Team Nederland op de relay mannen. Brons op de mixed relay. Vorig jaar reed hij tijdens het Wereldkampioenschap Junioren een nationaal juniorenrecord op de 1500 meter.

Training
Stan traint intensief, zo’n 30 uur per week. Van schaats- en fietstraining, kracht- en droogtraining tot aan onderhoud van het materiaal. Elke doordeweekse dag is hij ’s morgens om 7:00 uur al op ijsbaan ‘De Vechtsebanen’ voor de eerste training van de dag. Zijn droom is om in de nabije toekomst door te stromen naar de Nationale Trainingsselectie en deel te nemen aan de grote toernooien.

Studie
Stan doet op het mbo-Utrecht de opleiding Bouwkunde N4. Hij zit in leerjaar drie en volgt een volledig individueel maatwerkprogramma. Het is de bedoeling dit schooljaar het onderwijs af te ronden en na de zomervakantie aan zijn eindstage te beginnen.  

Over het Jeugdlintje
Met het Jeugdlintje waardeert gemeente Neder-Betuwe jongeren die iets bijzonders doen, ergens in uitblinken of bepaalde taken verrichten. Het kan gaan om iets dat heel veel jaren in beslag neemt maar soms kan het ook om ‘het moment’ gaan.

IJzendoorn
Stan is opgegroeid in de Neder-Betuwse dorpskern IJzendoorn en is nog regelmatig bij zijn ouders in het mooie dorp te vinden. Partner van Gezond op eigen wijze!, Dekker Groep is tevens één van de sponsoren van Stan. Stan is tevens ambassadeur van de beweeg- en beleefroute die Dekker Groep mogelijk heeft gemaakt in de IJzendoornse Willemspolder.


Link naar artikel over opening beweeg- en beleefroute IJzendoorn: https://gezondopeigenwijze.nl/beweeg-beleefroute-ijzendoorn-officieel-geopend/


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.