#allemaalgoed

Campagne ‘Gezonde Lunchtrommel’ bevordert gezonde eetgewoonten bij basisschoolkinderen.

Gezond op eigen wijze lanceert op 18 september de campagne ‘Gezonde Lunchtrommel’, een vier weken durende actie om gezonde eet- en drinkgewoonten bij basisschoolkinderen te stimuleren. De campagne loopt tot 15 oktober en is een samenwerking tussen lokale scholen en deelnemende supermarkten, waaronder de Coop in Dodewaard, de PLUS in Kesteren en de Albert Heijn in Opheusden.

Het hoofddoel van de ‘Gezonde Lunchtrommel’-campagne is het aanmoedigen van gezonde eetkeuzes bij basisschoolleerlingen, met de nadruk op het bevorderen van het eten van meer fruit en groenten en het drinken van water. Deze campagne is gericht op ouders en kinderen, met als doel hun kennis over gezonde voeding te vergroten en deze direct in de praktijk in te kunnen zetten.

Samenwerking tussen scholen en supermarkten

De campagne ‘Gezonde Lunchtrommel’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Gezond op eigen wijze, lokale scholen en supermarkten. Deze samenwerking stelt ouders en kinderen in staat om praktische kennis over gezonde voeding toe te passen in de dagelijkse lunchtrommel van kinderen. Daarnaast wordt lesmateriaal ter beschikking gesteld aan leerkrachten, waarmee zij op een speelse manier het gesprek met kinderen aan kunnen gaan over gezonde voeding en het belang ervan.

Positieve impact op gezondheid en ontwikkeling

Door deel te nemen aan deze campagne en andere initiatieven van ‘Gezond op eigen wijze’, dragen scholen bij aan de gezondheid en ontwikkeling van hun leerlingen. Het creëren van een omgeving waarin gezonde keuzes op een interactieve manier worden gestimuleerd, heeft niet alleen invloed op de fysieke gezondheid, maar verbetert ook de concentratie, het welzijn en de leerprestaties van kinderen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.