#allemaalgoed

Muurwatertappunten geïnstalleerd op basisscholen in Kesteren

Voor de kinderen van vier basisscholen in Kesteren is het drinken van kraanwater een stuk makkelijker geworden. Op deze scholen zijn tijdens de zomervakantie muurwatertappunten geplaatst. De scholen hebben hiervoor een bijdrage gekregen vanuit Gezond op eigen wijze.

Onder de vlag van Gezond op eigen wijze werken organisaties, scholen, (sport)ondernemers, apotheken, huisartsen etc. in Neder-Betuwe samen om inwoners te helpen op een eenvoudige manier gezonder te leven. Wie een gezond idee voor Neder-Betuwe heeft of, zoals de basisscholen, een gezonde voorziening wil aanschaffen kan in aanmerking komen voor een financiële bijdrage vanuit Gezond op eigen wijze. Meer informatie hierover is te vinden op www.gezondopeigenwijze.nl.

Gezond alternatief

Alle basisscholen in Neder-Betuwe doen mee aan Gezond op eigen wijze. Vorige week is de campagne ‘Trommel zonder rommel’ van start gegaan en er is op de basisscholen veel aandacht voor het drinken van kraanwater als gezond alternatief voor zoete drankjes. Kinderen krijgen door suikerhoudende drankjes ruim zes kilo suiker per jaar binnen. Steeds meer ouders en verzorgers kiezen al voor dit gezonde alternatief.

Wethouder opent watertappunten

Wethouder Marien Klein (Onderwijs) heeft op 21 september het tappunt bij de basisscholen Sebá en De Wegwijzer op de locatie Tollenhof officieel in gebruik genomen. Hij is blij met de watertappunten bij de scholen: “Het is goed dat we het voor kinderen op basisscholen zo makkelijk mogelijk maken om water te drinken”, zegt hij. “Water drinken is de meest gezonde keuze. Het is de beste dorstlesser zonder toevoegingen. Door eigen waterflessen te vullen, zorgen we zo ook nog eens voor minder afval.”

Vier watertappunten

Op 27 september, Nationale Kraanwaterdag, hebben de basisscholen Het Palet en Het Kompas hun watertappunten feestelijk in gebruik genomen. In aanloop naar de opening is in alle groepen  een lijst opgehangen waarop de kinderen kunnen bijhouden hoeveel water of pakjes ze drinken, hoeveel kinderen limonadesiroop bij hun water doen of frisdrank meenemen. Op de dag zelf hebben de kinderen een lied over water gezongen en waren de watertappunten versierd met blauwe ballonnen. Door een bidon te vullen hebben leerlingen de watertappunten officieel in gebruik genomen.


Aanmoedigen
Een muurwatertappunt is een goed middel om kinderen aan te moedigen kraanwater te drinken. “Water drinken uit een kraantje bij het toilet of wasbak is niet zo hygiënisch”, zegt JOGG-regisseur Joris Maier. “Een mooi vormgegeven watertappunt aan de muur maakt water drinken een stuk aantrekkelijker.” Het gebruik van drinkflessen zorgt daarnaast voor minder plastic (zwerf)afval op en rond scholen. Kraanwater is ook nog eens de meest goedkope dorstlesser.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang vier keer per jaar een overzicht van recente activiteiten en hoogtepunten, samen met een selectie van aankomende activiteiten die extra aandacht verdienen.